Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Yanmar, CLAAS Hindistan’ı satın alarak tarım iş kolundaki gücünü artırdı

Yanmar, CLAAS Hindistan’ı satın alarak tarım iş kolundaki gücünü artırdı
Yanmar, CLAAS Hindistan’ı satın alarak tarım iş kolundaki gücünü artırdı

Yanmar, CLAAS Hindistan’ı satın alarak

 tarım iş kolundaki gücünü artırdı 

Tarım alanında  yeni yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yanmar Holdings Co., Hindistan'ın en büyük tarım makineleri üreticilerinden CLAAS India’yı bünyesine dahil etti. Yanmar, yüksek kaliteli biçerdöver üretiminde kendini kanıtlamış bir şirket olan CLAAS India’yı satın alarak, Hindistan'daki tarım iş kolunu önemli ölçüde güçlendirdi.

Dünyanın ilk kompakt dizel motor üreticisi Yanmar, grup şirketi Yanmar Coromandel Agrisolutions aracılığıyla, Hindistan'da tarım makineleri üreten CLAAS India’nın tüm hisselerini satın aldığını duyurdu. Satın almayla ilgi işlemler, 30 Eylül 2024 tarihinde tamamlandı.

Yanmar, böylece dünya standartlarında bir tesise ve yüksek kaliteli, dayanıklı biçerdöverlerin üretiminde kanıtlanmış bir başarıya sahip olan CLAAS India’yı bünyesine katmış oldu. Söz konusu satın alma, Yanmar’ın Hindistan’da tarım iş kolunda sahip olduğu güçlü konumu pekiştirmeyi amaçlıyor.

Yanmar, Hindistan’da büyüme devam edecek

Yanmar Agribusiness Co. Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, bu önemli satın almaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünyanın en büyük tahıl üreticilerinden biri olan Hindistan, Yanmar olarak tarım işimiz için kritik bir pazar niteliği taşıyor. Bu satın alma, Yanmar'ın Hindistan’daki varlığını önemli ölçüde artırarak, daha geniş bir ürün yelpazesi sunmamızı sağlayacak. Her iki şirketin güçlü yönlerini birleştirerek, Yanmar'ın ürünlerini daha fazla müşteriye ulaştıracağımız için şimdiden heyecanlıyız” dedi.  

CLAAS Grubu CEO'su Jan-Hendrik Mohr da “CLAAS ve Yanmar, teknik kaliteye olan güçlü bağlılık, güvenilir makineler ve özellikle tarım müşterileri olmak üzere paydaşlarla güçlü ilişkiler kurma gibi birçok ortak değeri paylaşıyor. Makinelerimizin arkasında durmaya ve Hindistan'daki mühendislik ve tedarik faaliyetlerimizi büyütmeye devam edeceğiz. Bu pazardaki tüm hedefleri ve girişimleri için Yanmar’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Yanmar Hakkında

1912 yılında Japonya, Osaka’da kurulan Yanmar, 1933 yılında ilk ticari kompakt dizel motor üretimi yapan firmadır. Yanmar, kuruluşunun temel yapı taşı olan endüstriyel dizel motor üretimi ile ürün gamını, hizmetlerini genişletmeye devam etmiş ve endüstriyel ekipman üretimi konusunda uzmanlaşmıştır. Yanmar, küçük ve büyük deniz motorları, tarım makineleri ve ekipmanları, iş makinaları, enerji sistemleri, endüstriyel motorlar, marin motor ve ekipmanları, makina parça ve komponentleri sağlayıcısı olarak global operasyonlarını yedi iş kolunda sürdürmeye devam etmektedir. Karada, denizde ve hayatın her alanında yer alan Yanmar’ın ‘müşterilerinin üretim ve enerji sarfiyatı konularında karşılaştıkları zorluklara odaklanıp, gelecek için insan yaşamının değerini artıracak sürdürülebilir çözümler sunma’ misyonu, ‘Sürdürülebilir Gelecek’ sağlayabilmek için Yanmar’ın benimsemiş olduğu temel ilkedir.

 

CLAAS Hakkında

CLAAS (www.claas-group.com), 1913 yılında kurulan bir aile şirketi olup, dünyanın önde gelen tarım makineleri üreticilerinden biridir. Merkezi Harsewinkel, Almanya’da bulunan CLAAS, dünya pazarında yem hasat makineleri alanında lider konumdadır. CLAAS, Avrupa pazarında bir diğer ana segment olan biçerdöverlerde de hakimiyetini sürdürmekte ve traktörler, tarım balyaları ve yeşil ürün hasat makineleri ile dünya çapında başarıyla temsil edilmektedir. Ayrıca, ileri tarım bilgi teknolojileri de ürün yelpazesinin bir parçasıdır. CLAAS, dünya genelinde 12.000’den fazla çalışana sahip olup, 2023 yılında 6,1 milyar Euro ciro elde etmiştir.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8