Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Yanlış seçilen doğalgaz baca sistemleri, yangına davetiye çıkarıyor!

Yanlış seçilen doğalgaz baca sistemleri, yangına davetiye çıkarıyor!
Yanlış seçilen doğalgaz baca sistemleri, yangına davetiye çıkarıyor!

 

Yapılardaki gaz ocaklarının, ısıtma ve sıcak su sistemlerinin yanma sonucu oluşan atık gazlarını atmosfere yönlendiren doğalgaz baca sistemleri, doğru seçilmediğinde hem insan sağlığını hem de yapı güvenliğini tehdit edebiliyor.

“Doğalgaz baca sistemlerinin, doğalgazlı cihazlardan çıkan atık gazları, güvenli bir şekilde dışarıya yönlendirerek yapılardaki iç mekân hava kalitesini koruması ve yangın tehlikesini bertaraf etmesi gerekiyor” diyen Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman YAĞIZ, sistem seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları paylaştı.

Konutlarda, ticari binalarda ve sanayide yaygın olarak kullanılan doğalgaz, gerekli önlemler alınmadığı takdirde insan ve çevre sağlığı ile yapı güvenliğini tehdit edebiliyor. Bu nedenle doğalgazın yanması sonucunda ortaya çıkan atık gazları, doğru baca sistemleri ile hem atmosfere hem de binada yaşayan insanlara zarar vermeyecek şekilde dışarıya atmak gerekiyor.

“Doğalgaz baca sistemlerinin, doğalgazlı cihazlardan çıkan atık gazları, güvenli bir şekilde dışarıya yönlendirerek, yapılardaki iç mekân hava kalitesini koruması ve yangın tehlikesini bertaraf etmesi gerekiyor” diyen Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman YAĞIZ, sistem seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları paylaştı:

“Doğalgaz baca sistemleri, yapılardaki gaz ocaklarının, ısıtma ve sıcak su sistemlerinin yanma sonucu oluşan atık gazlarını atmosfere yönlendiren önemli yapı bileşenleri arasında yer alıyor.

Zehirlenmelere ve yangına neden oluyor

Doğalgaz baca sistemlerinin; projelendirme, ürün seçimi ve uygulama çalışmalarının işinin uzmanı firmalar tarafından yapılması, insan sağlığı ve yapı güvenliği açısından kritik önem taşıyor. Doğalgazın yanması sonucu açığa çıkan karbon monoksit gibi zehirli gazların, yaşam alanlarında birikmesini engelleyerek, zehirlenme gibi sağlık sorunları yaşanmasını ve aynı zamanda yangın riski oluşmasını önlüyor. Ayıca doğru doğalgaz bacası, ısıtma sisteminin yüksek verimli bir şekilde çalışmasını sağlayarak, yakıt sarfiyatını da düşürüyor. Ancak güvenlik ve tasarruf kriterlerinin sağlanabilmesi için doğalgaz bacasının seçiminde bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor.

AISI 316 L paslanmaz çelik malzeme ile üretilmeli

Doğalgaz baca sisteminin, AISI 316 L paslanmaz çelik malzeme kullanılarak üretilmesi, ısıya ve yangına karşı yüksek dayanım sağlıyor.

Tam sızdırmazlık sağlanmalı

50 mm’lik muf genişletme bağlantısı ile bacanın stabil durması ise tam sızdırmazlık ve montaj kolaylığı sağlıyor. Örneğin 50 mm’lik muf genişletmesi yapılmış olan baca bağlantı noktalarında 80 mm’lik geniş bağlantı kelepçe sistemi kullanılması, bacaları birbirine bağlarken tam sızdırmazlık sağlanması anlamına geliyor.

Ekomaxi olarak, doğal gaz baca sistemlerinin üretiminde kurulumunda bu hususlara önem veriyoruz. Hatta Türkiye’de pozitif ve negatif bacalarda çift conta sistemini uygulayan tek firmayız. Standart olarak sunduğumuz iki kanatçıklı ikiz conta sistemi sayesinde, yoğuşmalı ve kaskad sistemlerde mükemmel sızdırmazlık sağlıyoruz.

Kalite belgelerine dikkat edilmeli

Doğalgaz baca sisteminin seçiminde ürünün sahip olduğu kalite belgelerine de dikkat etmek gerekiyor. Ekomaxi olarak, 50 mm ila 1200 mm çap aralığında ürettiğimiz baca sistemlerimizin kalitesini, CE ve TSE belgeleri ile tescilliyoruz” dedi.

Periyodik bakım yaptırılmalı

Osman Yağız, doğal gaz baca sistemlerinin dizaynı ve kurulumu sonrasında sistemin güvenli ve verimli bir şekilde çalışması için de periyodik bakımın ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ekomaxi hakkında detaylı bilgi için https://panel.basinlistem.com/[email protected]&MailID=43491621&url=https%3a%2f%2fwww.ekomaxi.com%2ftr adresini ziyaret ediniz.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8