Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Güncel
  • 10 Ağustos 2024 14:35
  • Yorum: 0

Isıtma Sistemlerinde ‘ErP Uygunluğu’ Arayan Sanayici, Yüzde 70 Tasarruf Sağlıyor

Dünya genelinde artan karbon salınımı nedeniyle küresel ısınmanın etkileri her geçen gün daha fazla hissediliyor. Türkiye’de enerji tüketiminin en yüksek olduğu sanayi sektörü de küresel ısınmada önemli rol oynuyor.
Isıtma Sistemlerinde ‘ErP Uygunluğu’ Arayan Sanayici, Yüzde 70 Tasarruf Sağlıyor

Sanayiciler, faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı emisyonlarını düşürmek için enerji tüketen birçok sistemde ErP Direktifi (Çevreye Duyarlı Tasarım Direktifi) uygunluğu arıyor. Fabrikalarının tüm enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40 ila 50’sindensorumlu olan eski ve verimsiz ısıtma sistemleri de bu kapsamda değerlendiriyor.

Çukurova Isı, Avrupa Komisyonu’nun Ecodesign Direktifi’ne (ErP) uygun olarak geliştirdiği Goldsun CPH seramik plakalı radyant ısıtıcı ürünü ile ısıtmada yüzde 70 tasarruf sağlayarak sanayi sektörünün net sıfır hedefini destekliyor.

Dünyada iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken sanayi sektörü de hem fosil yakıt kullanımını hem de elektrik tüketimini azaltacak iyileştirmeler yapıyor. Çünkü Türkiye’de en fazla enerjiyi sanayi sektörü tüketiyor.

“Sanayi sektörü, Türkiye’nin birincil enerji tüketiminde yüzde 35 pay alıyor. Sanayiciler tesislerinin enerji tüketimini düşürmek için ErP Direktifi’ne (Çevreye Duyarlı Tasarım Direktifi) uygun sistemlere yöneliyor” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, ErP Direktifi’nin sanayinin yeşil dönüşümüne sağladığı katkı ve ısıtma sistemi seçiminde sunduğu avantajları paylaştı:

“Sanayiciler birçok sistemde ErP uygunluğu arıyor”

“Enerji tasarruf potansiyeli yüksek olan sanayi sektöründe enerjinin etkin kullanılması için adımlar atılıyor. Avrupa Birliği‘ne üye olan ülkelerde yürürlükte olan ve 21 Nisan 2018 itibari ile Türkiye’de de yürürlüğe giren ErP, Energy-related Products -Enerji ilişkili Ürünler Direktifi de sanayi sektörünün hassasiyet gösterdiği konular arasında yer alıyor. Çünkü ErP Direktifi (Çevreye Duyarlı Tasarım Direktifi), fosil enerji kaynak tüketiminin ve sera gazı emisyonlarının yüzde 20 oranında azaltılmasını hedefliyor. Bunun yanı sıra tüketicilerin pazarda sunulan cihazların enerji verimliliği hakkında doğru bilgi almasını sağlıyor. Bu nedenle fosil yakıt kullanımını azaltacak iyileştirmeler yapan sanayi sektörü, enerji tüketen birçok sistemde ErP uygunluğu arıyor.

Isıtma sistemlerinde de ErP uygunluğu aranıyor

Sanayiciler, fabrikalarının tüm enerji tüketiminin yüzde 50’sinden sorumlu olan eski ve verimsiz ısıtma sistemlerini de bu kapsamda değerlendiriyor.

Çukurova Isı olarak, Avrupa Komisyonu’nun Ecodesign Direktifi’ne (ErP) uygun olarak geliştirdiğimizGoldsun CPH seramik plakalı radyant ısıtıcı ürünümüz ile sanayicilere, yüksek tasarruf ve düşük emisyon değerleri sunuyoruz. Goldsun CPH’nin çalışma prensibi ve sahip olduğu donanımsal özellikler sayesinde ısıtmada yüzde 70 tasarruf sağlayarak sanayi sektörünün net sıfır hedefini destekliyoruz.

Üstelik endüstriyel tesislerdeki geleneksel ısıtma sistemlerinden radyant ısıtıcılara geçiş süreci de oldukça kolay ve pratik oluyor. Sistemin fabrikaya kurulum süreci, işletmedeki üretimi veya konfor şartlarını etkilemiyor. Sistem, bir hafta veya 10 gün gibi kısa bir sürede kuruluyor.” dedi.

Çukurova Isı Hakkında

Çukurova Isı, 1991 yılında ısıtılması zor olan büyük ve geniş hacimler için dizayn edilmiş radyant ısıtma sistemlerinin; ithalat, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütmek amacıyla kurulmuştur.

Endüstriyel ısıtma alanında başlayan serüvenine, 2000’li yıllardan itibaren radyant ısıtıcı ve infrared ısıtıcıların üretim faaliyetlerini de ekleyen Çukurova Isı, kendi markası olan GOLDSUN ve SILVERSUN ile doğalgazlı radyant ve elektrikli infrared ısıtıcı pazarında fark yaratan çalışmalar yürütüyor.

Türkiye’de radyant ısıtma pazarında %65 pazar payı ile lider olan Çukurova Isı’nın ürün portföyünde; “borulu radyant ısıtıcılar, sıcak hava üreticileri, seramik plakalı radyant ısıtıcılar, stadyum tribün ısıtıcıları, elektrikli halojen ısıtıcılar, doğalgazlı termo-konvektörler, hava perdeleri ve seyyar radyant ısıtıcılar” yer alıyor.

Çukurova Isı; fabrika, depo, hangar, cafe, restoran, spor salonu, cami ve seralar için hem dayanıklı hem de ekonomik ve etkili ısıtma sistemleri sunuyor. Ayrıca 81 ili kapsayan geniş bayi ağı ile çözüm ortağı olduğu projelere ısıtma sistemleri konusunda keşiften projelendirmeye, satıştan, devreye alma süreçlerine kadar komple sistem çözümü sunuyor.

Çukurova Isı, Gebze’de bulunan fabrikasında, yüksek mühendislik anlayışıyla geliştirip, ileri teknolojiler ile ürettiği ısıtıcılarını, 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir