Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Güncel
  • 06 Ağustos 2024 12:12
  • Yorum: 0

Gayrimenkul yatırımcısı Londra'ya yöneliyor!

Ekonomideki belirsizlikler ve yüksek enflasyon ortamında gayrimenkul piyasası daralırken, yurt dışından özellikle de İngiltere'den ev almak karlı bir yatırım aracı haline geldi.
Gayrimenkul yatırımcısı Londra'ya yöneliyor!

Türkiye'de ekonomide uygulanan sıkı para politikası ve kredi maliyetlerindeki artış gayrimenkul yatırımcısının yurt dışına yönlenmesine neden oldu. Gayrimenkul yatırımcıları başta İngiltere olmak üzere ekonomisine ve demokrasisine güven duydukları ülkelere yöneliyor. Türkiye'de konut talebinin düşmesi dolayısıyla konut fiyatlarındaki artış yüksek enflasyonun çok altında kalırken, İngiltere'de doğru bir lokasyonda alınacak evin fiyatının 10 yıllık bir periyotta katlanarak artabileceği ifade ediliyor. 

TÜRKLER İLK SIRADA GELİYOR

Gayrimenkul uzmanları, değişen ekonomik dengeler sonrasında, Türkiye'de ortalama kalitede ve büyüklükte bir ev fiyatıyla yurtdışında ev satın almak mümkün hale geldiğini belirtiyor. 2023 yılında yurtdışından ev almak isteyen Türklerin kaynak olarak 2 milyar Doların üzerinde para aktardığı tahmin ediliyor. İngiltere’de ev alan Türklerin sayısı da geçen yılın rakamlarına göre 180 binin üzerinde. İngiltere'den, özellikle de Londra'dan ev alan yabancılar arasında Türklerin ilk sıralarda yer aldığı ifade ediliyor. 

KARLI BİR YATIRIM ARACI 

Londra merkezli olarak hizmet veren TeoDenLondon Investment Emlak şirketinin yöneticisi Şengül Fırat, İngiltere'de gayrimenkul satın almak isteyen Türklerin en fazla başvurduğu isimlerden birisi. Başarılı gayrimenkul danışmanı  Şengül Fırat, Türk yatırımcılara ihtiyaç duydukları her konuda bilgi veriyor, yol gösteriyor. Türk yatırımcıların, Dünyanın en önemli gayrimenkul piyasalarından birisi olan İngiltere'de konut satın alma talebinin artarak devam ettiğini belirten Şengül Fırat, bunun nedenlerini  şöyle açıklıyor: "Parayı güvenli bir alanda değerlendirmek ve Pound bazında kira geliri elde etmek isteyenler için, Londra'dan ya da İngiltere'nin farklı bölgelerinden ev satın almak karlı bir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. İngiltere siyasetine, ekonomisine, geleceğine duyulan güven parayı oraya yönlendiriyor. Batmayan imparatorluk diyorlar açıkçası.”

LONDRA'DA EV ALMAK İÇİN ÇOK NEDEN VAR

 İngiltere gayrimenkul piyasası ile ilgili açıklamalarda bulunan TeoDenLondon Investment Emlak Yöneticisi Şengül Fırat kimlerin İngiltere’den ev aldığını şöyle anlatıyor; “Geçmişte üst gelir grubundaki insanlar ilk sırada yer alırken, şimdi her türlü profilden yatırımcı, iş insanları, beyaz yakalılar, serbest meslek sahipleri de Londra'dan ev satın alıyor. Örneğin önceden beyaz yakalı alıcı karşımıza çıkmazken artık bir bankada çalışan beyaz yakalı da Londra’da ev sahibi olmak istiyor. Çocuklarını İngiltere’de okutmayı planlayanlar ya da yatırım amaçlı değer artışı sağlamak, uzun dönemli kira geliri, döviz bazında kazanç için ev alıyorlar. Hatta Londra’da bir evim var demek için bile ev alanlar var. Ayrıca sosyal ve kültürel yaşamıyla öne çıkan Londra’da ev sahibi olmanın, farklı bir ülkede konut sahibi olmaya göre daha prestij sağladığı ifade ediliyor.”

DOĞRU LOKASYON ÇOK ÖNEMLİ 

Türkiye'de uzun yıllar bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra Londra'da gayrimenkul sektörüne geçiş yapan Şengül Fırat, İngiltere'den ev almak isteyenlere yönelik bilgilendirici ve uyarıcı açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Westminster Üniversitesi'nde Real Estate Development (Gayrimenkul Geliştirme) alanında yüksek lisans mezunu olan Fırat, "Londra'dan ev alırken uzman bir danışmanla çalışmak çok önemlidir. Yatırımcının ihtiyacına göre hangi lokasyondan ev alınmasının doğru olacağını tespit büyük önem taşıyor. Bunun yanında kira getirisi yüksek projelere yatırım yapma veya düşük peşinatlarla emlak yatırım fırsatlarından yararlanmaları için çalışmalar yapıyoruz. Doğru yerden ev alırsanız Londra’da ev fiyatları 10 yıllık periyotlarda iki katına kadar yükselebiliyor. Bunun için İngilizlerin ilgi gösterebileceği lokasyonlardan alınmasında fayda var. Doğru bölgede, doğru fiyata ev almak önemli. Şehrin gelişme dinamiği çeşitli lokasyonlardaki emlak fiyatlarına olumlu yönde yansıyor. Örneğin, metro ve tren hatlarına yakınlık gibi. Sonuçta emlakı sattıran en önemli etkenlerden biri de ulaşımdır. Buralardaki projelere yapılacak yatırımın geri dönüşü daha tatminkar sonuçlar elde etmenize yarar. Kısacası ifade edecek olursak, uzun vadede Londra’da emlak sahibi olmak her zaman kazandıran iyi bir yatırım aracıdır.” 

 

FIRSATLARLA DOLU BİR PROJE: THE EIGTH GARDENS

 

İngiltere'deki en büyük inşaat şirketleri ile anlaşmalı çalıştıklarını da belirten Şengül Fırat, son zamanlarda en çok talep gören projelerden olan ve İngiltere'de sektörün önde gelen isimlerinden Berkeley Group'un The Eight Gardens Projesi'nin öne çıktığını ifade etti.  Londra'da konut almak isteyenlere yeni satışa sunulan The Eight Gardens Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Şengül Fırat, şunları söyledi:

 "The Eight Gardens Projesi projemiz son derece cazip özellikler taşıyor. Çünkü lokasyon olarak en çok tercih edilen bir bölgede bulunuyor. Metro ve tren istasyonlarına çok yakın. The Eight Gardens Projesi’nden 4 dakika yürüme mesafesindeki tren hattı ile Londra merkeze 17 dakikada ulaşmak mümkün. Çevresinde ihtiyaç duyulacak her türlü alışveriş ve eğlence merkezleri mevcut. Kaliteli, konforlu, insanların peşinde olduğu cazip fırsatlarla dolu bir proje olan The Eight Gardens  aynı zamanda mükemmel kira getirisi ve fiyat artışı öngörüleri ile kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. Fiyatların 322,000 Sterlin'den başladığı The Eight Gardens'ın  önümüzdeki on yıllık süreçte Londra'nın en önemli cazibe merkezlerinden birisi olması öngörülüyor. Portföyümüzde bulunan bu projeyi, Türk yatırımcıların aradığı hemen her türlü kriteri karşıladığından dolayı özellikle öneriyoruz.  The Eight Gardens  projesi ya 

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir