Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
SON DAKİKA
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Güncel
  • 20 Temmuz 2024 15:14
  • 20 Temmuz 2024 - 15:22
  • Yorum: 0

Başkan olursam yerinde yapılacak dedi Sözünde durmadı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, seçimlerden önceki iddialı konuşmaları dikkat çekti. Söğütlü Camii ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Sami Er, “Söğütlü Camii'nin asla yerinden başka yerde inşa edilmesi mümkün değil.
Başkan olursam yerinde yapılacak dedi Sözünde durmadı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, seçimlerden önceki iddialı konuşmaları dikkat çekti. Söğütlü Camii ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Sami Er, “Söğütlü Camii'nin asla yerinden başka yerde inşa edilmesi mümkün değil. Ben belediye başkanı olduğum takdirde buna asla müsaade etmeyeceğimi söyledim” ifadelerine yer verdiği görüldü. 

 

Söğütlü Camii’nin nerede yapılacağı uzunca bir süre Malatya’da gündem maddeleri arasında yer alırken geçtiğimiz haftalarda Malatya'ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tartışmalara son noktayı koydu. Bakan Kurum, Söğütlü Camii'nin Emekliler Parkı'nda inşa edileceğini ve tekrardan caminin altına dükkân yapılacağını söyledi.

Bu kararın ardından 31 Mart seçimleri öncesindeki konuşmalarında bu konuya değinen Sami Er Söğütlü Camii’nin yerinde yapılacağının altını çizerek, “Asla böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Söğütlü Cami bizim çocukluğumuzdaki, bizim geçmişteki hafızamız. Söğütlü Camii'nin asla yerinden başka yerde inşa edilmesi mümkün değil” şeklinde konuştuğu görüldü.

BİLAL YILDIRIM’A CEVAP VERMİŞTİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er seçimden önce Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım’ın iddialarını yalanlamış, ahlaklı belediyeciliğe vurgu yapmıştı.

Bilal Yıldırım’ın, “Burası ranta kurban gitti. Sami Bey böyle dedi ama dediklerini yapmayacak, ben biliyorum” sözlerine tepki veren Sami Er, “Yani Binali Yıldırım açıp Sami Er’in kalbini mi yarıp da baktı? Beynimin röntgenini mi çekti de baktı? Yani ahlaklı belediyecilikten bahseden arkadaşlarımız ahlaklı bir kampanya yönetemiyorsa nasıl ahlaklı bir belediyecilik yapacak? Ben onu merak ediyorum doğrusu” diyerek tepki göstermişti.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

“Başkanım, Yeniden Refah Partisi adayı Bilal Yıldırım, Söğütlü Camisi'nin aynı yere yapılmayacağını, sizin bu konuda doğruyu söylemediğinizi iddia ediyor” cümlelerine cevap veren Sami Er, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Yaklaşık 70 gündür bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Ben herhangi bir adayı hedef alarak hiçbir konuşma yapmış değilim. Sadece ve sadece projelerimi anlattım. Malatya'ya dair neler yapabileceğimi anlattım ve hangi aday ne söylemiş? İnanın hiçbir gün açıp bakmadım. Ta ki dün kampanyayı yöneten arkadaşlarımın bana izlettikleri bir videoyu seyredene kadar ve burada ben hayretler içerisinde bu videoyu seyrettim. Daha önce Bilal Yıldırım kardeşimiz bir açıklama yapmıştı. ‘Burası ranta kurban gitti.’ ‘Söğütlü Cami şöyle böyle.’ Emekliler Parkı'nda konteynerdeki esnaflarımız, ‘bizi yerimizden edecekmişsiniz, konteynerleri kaldıracak mısınız? Buraya cami yapılacakmış’ dediler. Eğer biz belediye başkanı olursak Allah'ın izniyle ki halkımızın teveccühü bu yönde, asla böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Söğütlü Cami bizim çocukluğumuzdaki bizim geçmişteki hafızamız. Söğütlü Camii'nin asla yerinden başka yerde inşa edilmesi mümkün değil. Buna asla ben belediye başkanı olduğum takdirde, buna asla müsaade etmeyeceğimi söyledim.”

“MALATYA KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM”

Bilal Yıldırım’ın söylemlerine yanıt veren Sami Er,

“Buna rağmen arkadaşımız gelmiş, ‘Sami Bey böyle dedi ama yapacak ben biliyorum’ diyor. Bilal Yıldırım açıp da Sami Er'in kalbini mi yarıp baktı? Beynimin röntgenini mi çekti baktı. Ahlaklı belediyecilikten bahseden arkadaşlarımız ahlaklı bir kampanya yönetemiyorsa nasıl ahlaklı bir belediyecilik yapacak? Ben onu merak ediyorum doğrusu. Malatya'nın geleceğini düşünün. Ve Malatya'nın bir dakika dahi kaybedecek zamanının olmadığı düşünün ve lütfen oyunuzu ona göre kullanın”

 

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir