Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Siyaset
  • 18 Haziran 2024 15:51
  • Yorum: 0

Çin Komünist Partisi’nden Vatan Partisi’ne Ziyaret

Çin Komünist Partisi’nden Vatan Partisi’ne Ziyaret
Çin Komünist Partisi’nden Vatan Partisi’ne Ziyaret

Vatan Partisi, İstanbul İl Başkanlığı’nda, Çin Komünist Partisi heyetini ağırladı. Merkez Komitesi Uluslararası İlişkiler Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika Genel Müdür Yardımcısı Yu Wei Başkanlığındaki ÇKP heyeti, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’i ziyaret etti. 

 

  Yu Wei başkanlığındaki ÇKP Heyeti’nde, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Shang Jian, Müsteşar Guo Yamin, Daire Başkan Yardımcısı Yang Yang, Tecuman Zhang Ying de hazır bulundu. 

 

  Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’e, Genel Sekreter Özgür Bursalı, Genel Sayman Şehmus Yıldırım Gençer, Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Büro Başkanı Ethem Sancak, MKK Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Bürosu 1. Sekreteri Berke Mustafa Berkil, Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Tunca Arslan, Teori Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kutay Gücüm ve Genel Başkan Danışmanı Mehmet Uğur eşlik etti.

 

Görüşmede Çin Halk Cumhuriyeti – Türkiye Cumhuriyeti ilişkilerinin geliştirilmesi, iki parti arasındaki bağların kuvvetlenmesi ve gelişen Avrasya uygarlığının geleceğine dair konular konuşuldu. 

 

 

 

  YU WEİ: BİR TÜRK DEYİMİ GİBİ, YILLANDIKÇA GÜZELLEŞEN DOSTLUĞUMUZ VAR 

 

Genel Müdür Yardımcısı Yu Wei, “Türkiye’de bir deyim var: Şarap ve arkadaşlıklar yıllandıkça güzelleşir. ÇKP ve Vatan Partisi arasındaki dostluk da uzun bir tarihe sahip. Bu ziyaretimizle ikili ilişkilerimiz ve iş birliğimizi geliştirmeyi, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmayı ümit ediyoruz’’ dedi. 

Wei, ‘’Bu ziyaretimizin ana amacı Türkiye’deki siyasi partiler, araştırma geliştirme merkezleri ve medya ile kapsamlı bir şekilde fikir alışverişinde bulunmak,  dostlarımızı ziyaret etmektir. Özellikle Çin-Türkiye ilişkilerini geliştirmek için partilerin neler yapabileceğini öğrenmek istiyoruz’’ dedi. 

 

  PERİNÇEK: YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR!

 

Genel Başkan Doğu Perinçek, ‘’Çin Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Bakanlığı heyetini saygıyla selamlıyoruz. Onları ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin Çin’le birlikte bir Üretim Üssü haline getirilmesi iki ülkenin de yararınadır. 21. yüzyıl iki ülke arasında iş birliğinin, dayanışmanın, arkadaşlığın yeni bir uygarlık yaratmanın Yüzyılı olacaktır Yeni bir dünya kuruluyor. Atlantik çağı arkada kaldı ve Asya’dan yeni bir uygarlık yükseliyor. Türkiye ve Çin, Rusya’yla, İran’la, Hindistan’la birlikte Asya’dan Yükselen yeni uygarlığın öncü ülkeleridir’’ dedi. 

Türkiye ve Çin’in yaşadığı güvenlik problemlerine de değinen Perinçek, ‘’Türkiye’nin güvenliği Çin’den başlar. Çin’in güvenliği de Türkiye’den. Çin’den ayrı Tayvan söz konusu değildir. Tayvan Çin toprağıdır ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin gerektiğinde silah da kullanarak vatanını birleştirme hakkı meşrudur. Amerikan emperyalizminin Çin’i ve Türkiye’ye tehdit etmesi karşısında ülkelerimizin kader birliği vardır’’ dedi. 

 

  DIŞ GÜÇLERE KARŞI İŞBİRLİĞİ VURGUSU 

Çin ve Türkiye’nin dış güçlerin müdahaleleriyle karşı karşıya olduğunu, buna karşı işbirliğini artırması gerektiğini dile getiren Perinçek, şöyle devam etti:

“Çin ve Türkiye olarak önümüzde büyük işler var. Kaderlerimiz ortak. Çin Komünist Partisi ve Vatan Partisi arasında 60 yılı aşan sağlam dostluğu bu ziyaretle daha da gelişeceğinin inancındayız.’’

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir