
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TMO’nun depremden büyük zarar gören Malatya’ya destek olarak kuru kayısı alımı yapması ve üreticiyi destekleyecek taban fiyat açıklaması talebini iletti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ile görüşerek TMO’nun depremden büyük zarar gören Malatya’ya destek olarak kuru kayısı alımı yapması ve üreticiyi destekleyecek bir taban fiyat açıklaması talebini iletti.
“TALEBİMİZİ İLETEREK KAPSAMLI DOSYA SUNDUK”
Görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, “Geçtiğimiz günlerde sözlü olarak çağrıda bulunduğumuz TMO Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal’ı ziyaret ederek, taban fiyat açıklanması ve ürün alımı konusunda talebimizi bizatihi ilettik. Çalışkanlığı ve başarılı çalışmalarıyla tanıdığımız Sayın Genel Müdürümüzün geçmiş yıllarda Malatya’da görev yapması dolayısıyla şehrimize ve en önemli marka değerimiz olan kayısımıza göstermiş olduğu ilgi ve yakınlık bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Tarımdan sanayiye, ticaretten ihracata kadar birçok sektöre konu olan kayısımız hakkında bilgilen sunduğumuz Genel müdürümüz, kayısı hasat döneminin çiftçilerimize hayırlı olması temennisini iletti. Ziyarette ayrıca, AB Coğrafi İşaretli Malatya Kayısısı'nın ülkemiz ekonomisi için sunduğu katma değer ile üretim ve ihracat rakamlarının da yer aldığı kapsamlı bir dosya sunumu da gerçekleştirdik. Üreticimizin, esnafımızın ve tüccarımızın mağduriyetinin önlenmesi ve kayısımızın hak ettiği değere satılması için konunun takipçisi olmaya ve girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.
“LİSANSLI DEPO, ÜRETİCİMİZE ÖNEMLİ TEŞVİKLER SUNUYOR”
Malatya’daki Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Tesisi üzerine de görüşme sağladıklarını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Sayın Genel Müdürümüz TMO’nun TOBB ile kurduğu Malatya’daki Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Tesisinin üretici tarafından daha aktif bir şekilde kullanılmasını beklediklerini ifade etti. Lisanslı Depoculuk Tesisini kullanan üreticiler için sunulan ciddi teşvikler var. Yüzde 20’lere varan vergi istisnalarının yanı sıra ton başına depolama, nakliye ve analiz destekleri bulunuyor. Ziraat Bankası'ndan kullanılacak 9 taksitli kredilerde, kredi faizinin yüzde 100’ünün karşılanması gibi bir destekleri var ki bu destek üreticimiz için can suyu niteliğinde. TMO Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Güldal’dan kayısı üreticilerimiz için desteklerin daha da artırılması sözünü aldık. Şehrimizin tarım ve ticari faaliyetleri ile TMO'dan beklentilerimizi kapsamlı şekilde ele aldığımız görüşme için Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.
- 18:25 Lider’den Malatya’ya Selam
- 18:25 İtalyan Kökenli İsvea Çorum’dan 63 ülkeye ihracat yapıyor
- 18:25 Atlas Copco Kompresör Tekniği, Bayileriyle Buluştuğu 75. Yıl Toplantısında 2024 Yılını Ve 2025 Yılı Stratejisini Değerlendirdi
- 18:25 İtalyan Inglesina Aptica Glam ile Tek Elle Aç & Kapa, Bebeğinle Zaman da, Konfor da Sizin Olsun
- 18:25 TEKZİP
- 18:25 Büyükşehir Belediyesinden Gençlik Merkezi Ve Spor Sahaları
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi
- 18:25 Yılın ilk çeyreğinde Malatya’dan 97 milyon dolar ihracat
- 18:25 Kansere Karşı Ulusal Seferberlik: Erken Teşhisle 35 Milyon Hayatı Kurtarmak Mümkün
- 18:25 Baharın Enerjisini Yakalayın: Vücudunuzu Bilimsel Yöntemlerle Arındırın
- 19:28 Kayısıda “Çil Ve 'Monilya” Tehlikesi
- 19:27 Battalgazi’de Bayram Tatili Hizmetle Geçti
- 19:25 Naturfest Kamp, Karavan ve Doğa Sporları Fuarı
- 19:23 Başkan Sami Er’den Anadolu Ajansı’nın 105. Yılına Anlamlı Mesaj
- 22:13 YMP GENELBAŞKANI MUTLU,13 NİSAN’DA MEMLEKETİ MALATYA’DA
- 14:32 Keskin’den Milletvekillerine Çağrı, “KAYISI ÜRETİCİSİNE SAHİP ÇIKIN”
- 13:56 İYİ’ler Türkeş için mevlid okuttu
- 13:52 Malatya'da Kayısılarda Büyük Felaket dolu vurdu
- 13:48 Samanlı: Genel Başkanımız Dim Dik Ayakta ve Başımızdadır
- 13:45 Depremde yıkılan şehir mezarlığı Camisi yeniden yapılıyor
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!